המדריך לקראת מעבר לבית אבות
- holdingliat
- 2 במרץ 2022
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 3 במרץ 2022
החלטתם להכניס את בן המשפחה שלכם לבית אבות?
4 שאלות ותשובות שאתם צריכים לדעת:
ראשית - חובה לבדוק שבית האבות מחזיק ברישיון מטעם משרד הבריאות ושחל עליו פיקוח של משרד הרווחה ומשרד הבריאות.
1. מה ההבדל בין המחלקות?
בשונה מדיור מוגן, בתי האבות מיועדים גם עבור קשישים הזקוקים לעזרה סיעודית. לכן ניתן למצוא מחלקות שונות בבתי האבות, המותאמות לצרכי הדייר:
המחלקה לעצמאים - מיועדת עבור קשישים שהגיעו לבית האבות בכדי להנות מחיי חברה ומפעילויות, אך לא זקוקים לעזרה בכדי לתפקד ולנהל שגרה יומיומית.
המחלקה לתשושים - מיועדת עבור קשישים שצריכים עזרה מינימלית בניהול השגרה היומיומית, בדרך כלל בעקבות מצב רפואי ירוד.
המחלקה לסיעודיים - מיועדת עבור קשישים שצריכים סיוע מקיף בביצוע מטלות בסיסיות כמו רחצה, אכילה, לבוש וכו'. במחלקה זו יקבלו הקשישים טיפול סיעודי צמוד והשגחה ע"י מטפלים מוסמכים.
המחלקה לתשושי נפש - מיועדת עבור קשישים המוגדרים במצב נפשי ירוד, לרוב בעקבות ירידה בתפקוד הקוגנטיבי. לרוב זו מחלקה סגורה הנמצאת בפיקוח צמוד של משרד הבריאות.
כמו כן ניתן למצוא בחלק מבתי האבות מחלקות לקשישים במצב סיעודי מורכב (לדוגמא סיוע באכילה באמצעות זונדה) או לקשישים בשיקום (שצפויים לחזור לעצמאות לאחר טיפול ממושך).

2. מה בית האבות מציע לכם?
מעבר לסיוע סיעודי, בתי האבות מציעים טיפול והשגחה ע"י צוות רפואי הנוכח במקום במשך רוב שעות היממה. דעו כי כל בית אבות יציע לדיירים לפחות 3 ארוחות ביום, ולעיתים אף יותר.
בנוסף, מציעים בתי אבות רבים פעילויות חברתיות המותאמות למצב הרפואי של הדייר כמו חוגים, הרצאות, טיולים מונגשים וכו'. בבתי אבות רבים יש גם
מתקני איכות חיים כמו בריכה וחדר כושר.
Comments